Stage Zweden.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Zweden.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Zweden

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage zweden

Stage in Zweden

Zweden is het grootste Scandinavische land én een populair stage land onder de Nederlands studenten. Dat is niet voor niets! Zweden staat bekend om haar rijkdom, de houtproductie (denk maar eens aan IKEA) en natuurlijk de ongerepte stukken natuur met veel bossen en grote meren. In deze gebieden leven nog veel dieren die je in andere landen niet kunt vinden. Vaak kiest men voor Stockholm vanwege de eeuwenoude geschiedenis, nabijheid van van de natuur en niet te vergeten Stockholm staat bekend als één van dé meest gastvrije steden ter wereld. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Zweden.

Stage Zweden: bedrijfscultuur

De organisatiestructuur in Zweedse bedrijven is vaak horizontaal. Er heerst weinig hiërarchie en managers zijn over het algemeen niet autoritair. Je krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheden, dit al je merken tijdens je stage. Bescheidenheid en discretie zijn typerend voor het Zweedse bedrijfsleven. Kledingvoorschriften zijn uiteraard afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent, maar over het algemeen kleed je je netjes.

Stage Zweden: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Zweden gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €500 á €600 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Vlag zweden

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Zweden te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Je kunt ervan uitgaan dat je tijdens je stage in Zweden maandelijks ongeveer €950 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Stockholm.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

We are looking for an online marketing intern for a company based in Dubai. A marketing internship in Dubai is the perfect way to get started ....
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Do you want to do your internship on the tropical island Koh Phangan in Thailand? For an online magazine, we are looking for a social media specialist. ...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

For an international school in Thailand we are looking for a teacher or educational assistant in training. You will be teaching children ...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!