Stage Vietnam.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Vietnam.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Vietnam

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage vietnam

Stage in Vietnam

Vietnam is een van de meest dynamische landen in zuidoost Azië. De vriendelijke mensen, het heerlijke voedsel, warme klimaat en schitterende landschappen maken een stagereis naar Vietnam een ervaring die je lang bij zal blijven. Vietnam trekt al jaren veel backpackers dus ook op sociaal gebied, zul je niets tekort komen. Daarnaast is de cost-of-living ontzettend laag! De toeristensector is erg groot in Vietnam maar er is ook veel te vinden in marketing en ICT. In welke sector je ook komt, stage lopen in Vietnam zul je nooit meer vergeten! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Vietnam.

Stage Vietnam: Bedrijfscultuur

De Vietnamese bedrijfscultuur verschilt wel iets van de Nederlandse. Er heerst over het algemeen een sterke hiërarchie. Ook wordt er van je verwacht dat je netjes kleed, al zijn sommige bedrijven daar wat coulanter in door het warme weer. Vietnamezen zijn ook punctueel en verwachten ook dat je op tijd komt. Natuurlijk zul je hier ook merken dat de mensen in Vietnam anders in de omgang zijn, maar dit is iets wat je zelf moet ervaren en waaraan je je conformeert. Voor wat extra punten: het wordt erg gewaardeerd als je wat Vietnamese woordjes in je vocabulaire hebt.

Stage Vietnam: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Vietnam gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vind en met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €300 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
stage in vietnam

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in Vietnam te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Vietnam maandelijks ongeveer €650 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Hanoi.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

We are looking for an online marketing intern for a company based in Dubai. A marketing internship in Dubai is the perfect way to get started ....
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Do you want to do your internship on the tropical island Koh Phangan in Thailand? For an online magazine, we are looking for a social media specialist. ...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

For an international school in Thailand we are looking for a teacher or educational assistant in training. You will be teaching children ...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!