Stage Taiwan.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in Taiwan.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Taiwan

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage Taiwan

Stage in Taiwan

Taiwan is een eiland ten oosten van het Chinese vasteland. Taiwan is een uitstekend land om stage te lopen en wordt daarom niet voor niets steeds populairder onder internationale studenten. De voornaamste redenen om hier stage te lopen is de heerlijke cuisine, de prachtige architectuur, de interessante cultuur en de vriendelijke bevolking. Het nachtleven is Taipei is ook zeker noemenswaardig. Bezoek een van de clubs, of geniet van een speciaal biertje in een van de vele lokale barretjes of cafés. Taiwan staat ook bekend om haar prachtige stranden en goede surfspots. Niet geheel onbelangrijk: stages zijn er in overvloed! De Taiwanese economie steunt op de industriële productie van technologie en machines, maar ook in andere sectoren is er genoeg te vinden. Ben je enthousiast geworden? Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Taiwan.

Stage Taiwan: Bedrijfscultuur

Bij intercontinentaal stage lopen zal je over het algemeen wat sneller een “cultuurshock” ervaren dan in Europa. Dit geldt ook voor Taiwan. In Taiwan geldt een strenge hiërarchie. Het wordt dan ook niet gewaardeerd om je manager of baas tegen te spreken, zoals hier in Nederland wel geaccepteerd is. De “begroetende buiging” is hier minder belangrijk dan in bijvoorbeeld Japan; de hand schudden volstaat vaak. Ondanks dat de voertaal in Taiwan Mandarijn is, spreken Taiwanezen in het algemeen goed Engels.

Stage Taiwan: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Taiwan gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

Het wonen in Taiwan kost ongeveer evenveel als in Nederland. Je kunt op ook een campus gaan wonen waar je kleiner bedrag per dag betaalt. Ben je iets meer gesteld op je privacy, dan kun je al een appartement huren voor een bedrag tussen de €600,- en €800,- per maand. Dit is exclusief gas, water en licht.

Schrijf je nu in!
stage in Taiwan

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in Taiwan te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Taiwan maandelijks ongeveer €850 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals de hoofdstad Taipei.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!