Stage Maleisië.

Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in Maleisië.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Maleisië

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
buddha Malesië

Stage in Maleisië

Steeds meer studenten kiezen voor een stage in Maleisië vanwege het klimaat, de taal en de mogelijkheid rond te reizen in buurlanden. In het bedrijfsleven wordt er veel Engels gepraat dus je hoeft je geen zorgen te maken over een taalbarrière. Daarnaast is het bedrijfsleven zich volop aan het ontwikkelen en is dit een mooie kans hier deel vanuit te maken. Er zijn uiteraard cultuurverschillen, maar het land is dusdanig ontwikkeld dat je je geen zorgen heeft te maken om een enorme cultuurshock. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Maleisië.

Stage Maleisië: Bedrijfscultuur

Maleisiërs staan bekend vanwege hun tolerantie en gastvrijheid. Wel zijn er wat factoren waarmee je rekening mee kunt houden. Zo is de Maleisische bedrijfscultuur hiërarchisch en wordt de werkgever met groot respect behandeld. Een ondergeschikte zal ook nooit kritiek uiten op een meerdere. Medewerkers wachten af tot ze een opdracht krijgen van de manager en mocht je iemand aanspreken, gebruik dan altijd hun titel en achternaam. Tot slot zijn Maleisiërs erg open als je ze wat beter kunt en wees dan ook niet verbaasd als ze persoonlijke vragen stellen.

Stage Maleisië: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je stage in Maleisië start. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

Het wonen in Azië is een stuk goedkoper als wonen in Nederland. Per maand betaal je tussen de €300 en €500. Voor dit geld heb je een kamer in een appartementencomplex met luxe faciliteiten zoals een fitness, zwembad en sauna. We raden studenten aan om pas een contract te ondertekenen als je er bent, zodat je de woonruimte zelf kunt beoordelen en of die voldoet aan je eisen.

Schrijf je nu in!
Maleisië stad

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in Maleisië te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Maleisië maandelijks ongeveer €850 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Kuala Lumpur.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!