Stage Tsjechië.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Tsjechië.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Tsjechië

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage Tsjechië

Stage Tsjechië

Steeds meer studenten kiezen voor een stage in Tsjechië en dat is niet voor niets! Je bent er in een halve dag en de kosten voor levensonderhoud zijn relatief laag,. Je hebt al een biertje voor zo’n €1,50! In Tsjechië spreekt nog niet iedereen vloeiend Engels maar in de hoofdstad Praag is dat wel het geval. Praag heeft ook wel de bijnaam ‘’de stad van honderd torens’’, omdat er in het historische centrum veel gebouwen met torens en gouden ornamenten te vinden zijn. Studenten ervaren een stage in Praag meestal als een leuke en leerzame tijd waarin ze veel andere internationale studenten ontmoeten. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Tsjechië.

Stage Tsjechië: Bedrijfscultuur

In Tsjechië speelt hiërarchie nog een belangrijke rol en dat merk je ook op de werkvloer. Bij een eerste ontmoeting zijn Tsjechen vaak wat gereserveerd maar als ze je eenmaal kennen zijn ze altijd in voor een praatje. De Hollandse directheid wordt wel vaak als bot ervaren en daarnaast gaan Tsjechen graag conflicten uit de weg, dus houd hier rekening mee!

Stage Tsjechië: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap in het bemiddelingsproces. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vind en met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €500 á €600 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage in Tsjechië

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Tsjechië te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Tsjechië maandelijks ongeveer €750 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Praag.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

We are looking for an online marketing intern for a company based in Dubai. A marketing internship in Dubai is the perfect way to get started ....
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Do you want to do your internship on the tropical island Koh Phangan in Thailand? For an online magazine, we are looking for a social media specialist. ...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

For an international school in Thailand we are looking for a teacher or educational assistant in training. You will be teaching children ...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!