Stage Oostenrijk.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in Oostenrijk.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Oostenrijk

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage oostenrijk

Stage in Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming vanwege de wintersport. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat het land midden in Alpen ligt. Naast wintersport staat Oostenrijk ook bekend om haar ongerepte natuur en haar oude steden, zoals Salzburg en Wenen. In de kunstwereld staat Oostenrijk bekend om haar componisten, zoals Mozart en Haydn. Met het hoge levensstandaard en BBP, is het een model geworden voor de ontwikkelde wereld om te volgen en een geweldige plek om je te ontwikkelen. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Oostenrijk.

Stage Oostenrijk: bedrijfscultuur

De werkvloer in Oostenrijk is hiërarchisch ingesteld. De manager is de manager en hij/zij neemt dan ook de beslissing.  Oostenrijkers zijn zeer correct in het aanspreken van personen. Niet snel zal je worden aangesproken met je, jij of jou, tenzij je diegene al jaren kent. Je spreekt elkaar in principe aan met ‘’Herr’’ of ‘’Frau’’. De voer- en handelstaal is Duits. Bij internationale bedrijven wordt er ook in het Engels gecommuniceerd.

Stage Oostenrijk: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Oostenrijk gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
stage in oostenrijk

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Oostenrijk te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Oostenrijk maandelijks ongeveer €850 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Wenen.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!