Stage China.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in China.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage China

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage china

Stage lopen China

China is het grootste land in Azië en heeft daarnaast ook de snelst groeiende economie van de wereld. Een stage in China is een unieke ervaring waarbij je kennis maakt met een geheel andere cultuur die niet te vergelijken is met een stage in een ander land. China is een veelzijdig land met de meest bruisende metropolen, maar ook een land met veel tempels en adembenemende natuur. China is een wereldmacht waar veel geproduceerd wordt. Stage hebben gelopen in China staat dan ook uitstekend op je CV! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in China.

Stage China: Bedrijfscultuur

Daar sta je dan, je eerste stage dag in China. Schrik niet, hoewel in het onze cultuur normaal is dat je handen schudt bij een kennismaking gaat het China er net iets anders aan toe. Je wordt begroet met een applaus. Je kunt gerust terug applaudisseren en handen schudden later kan ook. Wacht wel tot de anders het initiatief neemt. Soms volstaat een knikje. Tijdens het samenwerken zal je merken dat Chinezen vaak het groepsbelang boven individuele belangen stellen. Daarnaast proberen Chinezen conflicten te vermijden. Toon altijd respect naar iedereen, maar vooral als iemand een hogere functie heeft. Chinezen lijden liever geen gezichtsverlies, dus je kunt beter een gewenst antwoord geven i.p.v. de waarheid vertellen. Zie dit niet als liegen meer als beleefdheid.

Stage China: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in China gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

Het wonen in China is goedkoper dan in Nederland. Je kunt op ook een campus gaan wonen waar je klein bedrag per dag betaalt. Ben je iets meer gesteld op je privacy, dan kun je een appartement huren voor een bedrag tussen de €450,- en €700,- per maand. Dit is exclusief gas, water en licht.

Schrijf je nu in!
stage in china

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in China te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in China maandelijks ongeveer €750 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Shanghai.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!