Stage Ierland.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in Ierland.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Ierland

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage in Ierland

Stage in Ierland

Ierland, het land dat bekend staat om haar Guinnes-bier en Keltische muziek. Steeds meer studenten kiezen voor een stage in Ierland en dat is niet zo gek gezien de opkomende economie. Je hebt een ruime keuze uit grote en kleine bedrijven, maar ook multinationals zijn hier gevestigd. Studenten zijn erg welkom in Ierland en dat merk je aan alles. Met een internationale studentenkaart kun je overal genieten van korting. Daarnaast heeft Ierland ook een prachtige natuur en zijn de mensen open en vriendelijk. Dit maakt het land een erg goede bestemming voor een buitenlandse stage. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Ierland.

Stage Ierland: bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur in Ierland is over het algemeen informeel. Hoewel grote beslissingen gemaakt worden door de top mogen medewerkers gerust meedenken met het het proces. De Ieren staan erom bekend dat ze je snel opnemen in hun team en je als gelijkwaardige collega behandelen. Daarnaast houden Ieren van humor op de werkvloer en zullen dit ook vaak gebruiken om het ijs te breken.

Stage Ierland: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Ierland gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage ierland

Extra informatie

Visum hulp
Het Verenigd Koninkrijk (VK) hoort niet meer bij de Europese Unie (EU).  Sinds 1 januari 2021 gelden er andere regels voor reis en verblijf in het VK. Noord Ierland hoort nog wel bij de EU wat betekend dat als je een stage in Ierland wilt lopen, je hiervoor geen visum nodig hebt.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Ierland maandelijks ongeveer €650 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon etc. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Dublin.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

We are looking for an online marketing intern for a company based in Dubai. A marketing internship in Dubai is the perfect way to get started ....
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Do you want to do your internship on the tropical island Koh Phangan in Thailand? For an online magazine, we are looking for a social media specialist. ...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

For an international school in Thailand we are looking for a teacher or educational assistant in training. You will be teaching children ...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!