Stage Malta.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in Malta.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Malta

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!

Stage in Malta

Misschien denk je niet meteen aan Malta in de zoektocht naar een stage, maar dit land heeft meer te bieden dan je denkt! De toerismesector is erg belangrijk in Malta en er is dan ook veel werk in de hotellerie. Daarnaast heeft Malta een oude, interessante geschiedenis. Tel daar de lange warme zomers bij op, en je hebt een ontzettend aantrekkelijk stageland. Ook niet geheel onbelangrijk: de moedertaal is Engels! Perfect om je Engels een boost te geven dus. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Malta.

Stage Malta: bedrijfscultuur

Net als in andere Europese landen zul je in Malta geen grote cultuurshock ervaren. Een opmerkelijk verschil met andere warme Zuid Europese landen is dat hier géén mañana cultuurtje heerst, dus niet (veel) te laat komen! Om wat extra punten te scoren: kleine symbolische cadeautjes uit eigen land worden hier erg gewaardeerd! Je dient je netjes te kleden bij vergaderingen maar dit is natuurlijk erg afhankelijk van de sector.

Stage Malta: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Malta start. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €500 á €600 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Malta

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Malta te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Malta maandelijks ongeveer €750 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden, maar over het algemeen valt het mee aangezien het eiland erg klein is.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!