Stage Noorwegen.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Noorwegen.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Noorwegen

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage noorwegen

Stage in Noorwegen

Noorwegen is een uitstekend land om stage te lopen en wordt daarom niet voor niets steeds populairder onder Nederlandse studenten. De Fjorden, gigantische indrukwekkende baaien aan de bergachtige kust van Noorwegen, zijn ontstaan door ijstijd en dit maakt het een land met prachtige steden! En niet te vergeten, je kunt hier één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld mee te maken – het noorderlicht. Stage lopen in Noorwegen geeft je niet alleen de kans om het noorderlicht te zien, maar ook om een unieke cultuur en manier van leven te ervaren. Met zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis, vriendelijk bevolking die ontzettend goed Engels spreekt is Noorwegen een land als geen ander. Alle reden dus om hier je stage te doen! Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, dan is een stage in Noorwegen de perfecte keuze. Ben je enthousiast geworden? Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Noorwegen.

Stage Noorwegen: bedrijfscultuur

Net als andere Scandinavische landen is Noorwegen qua cultuur vergelijkbaar met Nederland. Er zijn wel een paar belangrijke verschillen. Vooral qua formaliteit zijn de Noren wat makkelijker dan wij. Je collega’s gaan snel over op de ‘Jij’ vorm en kleden zich ook minder formeel. Voor de meeste jonge Nederlanders zal dit makkelijk wennen! Ook de Noren komen liever ietsje te vroeg dan te laat, maar hebben tijdens meetings geen haast. Een paar Noorse zinnen leren wordt hier als een groot pluspunt gezien!

Stage Noorwegen: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Noorwegen gaat lopen. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage in noorwegen

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Noorwegen te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Noorwegen maandelijks ongeveer €950 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in bijvoorbeeld de hooddstad Oslo.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!