Stage België.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in België.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage België

  • No suitable internship? Refund your money!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage België

Stage in België

Stage in België lopen klinkt natuurlijk minder spannend dan op stage gaan naar Bali, maar niets is minder waar. Onze zuiderburen hebben prachtige steden, ze staan bekend om de bruisende biercultuur, de wereldberoemde Vlaamse frieten en uiteraard de topkwaliteit chocola. Verder staan de Belgen bekend aan hun Bourgondische levensstijl en hun goede gevoel voor humor. Alle ingrediënten dus voor een geweldige tijd! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in België.

Stage België: bedrijfscultuur

Over het algemeen zijn wij Nederlands direct en open over alles, in België is dat net even iets anders. Belgen zijn vaak wat zakelijker en afstandelijk. Je privéleven komt pas later aanbod als je elkaar wat beter kent, en soms wel helemaal niet. Een andere duidelijk verschil tussen België en Nederlands is de strikte hiërarchie. Waar in Nederlands werknemers ervoor verkiezen zo gelijk mogelijk behandeld te worden, verwacht de werknemer in België dat de manager veel meer de baas is.

Stage België: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je stage in België kan starten. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatiekosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage in België

Extra informatie

Visum hulp
Om tijdelijk in België te wonen en werken heb je geen visum nodig. Je kunt met je paspoort of ID vrij door de EU reizen!

Insurance
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in België maandelijks ongeveer €900 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten doen. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Antwerpen.

Highlighted internships

Stage Dubai

Internship Dubai - Online marketer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Internship Koh Phangan - Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Internship Thailand - Pedagogy

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Is your ideal internship abroad not among them?

Is the country or city of your dream internship not on the list? Absolutely no problem, just let us know where in Asia or Europe you would like to do your internship. And we will do our best to find the perfect match.

Get in touch with us!