Skip to main content

Is één van je goede voornemens voor het nieuwe jaar om meer te reizen? Heb je een doel gesteld om je CV te verbeteren of een nieuwe vaardigheid te leren? Misschien is stage lopen in het buitenland dan precies wat jij zoekt. Waarom zou je dit schooljaar deze stap niet wagen om je reisdromen waar te maken én tegelijkertijd nieuwe professionele vaardigheden op te doen? In dit blog hier vind je tien redenen waarom jij je stage in het buitenland zou moeten doen!

1 Professionele werkervaring

Zoals elke positieve stage-ervaring, zal een stage in het buitenland je helpen je professionele vaardigheden uit te breiden en je CV te verbeteren. Je kunt zelfs stage lopen bij een internationaal bedrijf voor vergelijkbare ervaring door je bij ons aan te melden! Een internationale stage zal je CV ,en jou, onderscheiden van anderen met wie je gaat concurreren op de arbeidsmarkt.

2 Zelfvertrouwen

Stage lopen in een ander land, of zelfs een nieuwe stad, is spannend en een grote uitdaging. Je leert op jezelf leven op een vreemde plek in een totaal andere cultuur met verschillende mensen van andere nationaliteiten. Het kan eng zijn, maar alle frustraties en uitdagingen die je in het buitenland en tijdens je internationale stage tegenkomt, zullen je helpen vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen.

3 Reizen

Deze spreekt aardig voor zichzelf! Reizen is een gemeenschappelijke hobby van ons Nederlanders dus hoe fijn is het dat je dit in combinatie met je opleiding op jonge leeftijd kunt doen! Tijdens je stage in het buitenland is er vaak tijd genoeg om rond te trekken.

4 Cultural awareness en perspectief

We leven op een internationale arbeidsmarkt en met een wereldperspectief kun je je verhouden tot mensen op én buiten de werkvloer. Het hebben van wereldwijd bewustzijn zal je zachte vaardigheden zoals communicatie en positieve houding verbeteren. Het biedt een nieuwe manier om het leven waar te nemen, wie je bent en hoe je je tijd doorbrengt. Wanneer je reist, ontmoet je nieuwe mensen, culturen, ervaar je nieuwe dingen, begin je aan allerlei avonturen (goed en slecht), en misschien herdefinieer je zelfs je zin van het leven (zweef en zweef).

5 Aanpassingsvermogen

Iedereen die in het buitenland heeft gewoond of stage heeft gelopen, zal je vertellen dat je door niets sneller leert dan door je onder te dompelen in een nieuw land. Je zult je snel aanpassen om de nuances van een nieuwe cultuur, taal en zelfs gedrag op de werkplek te begrijpen.

6 Onafhankelijkheid

De beslissing om voor een paar maanden in het buitenland te gaan wonen, kan een ontmoedigende, maar opwindende beslissing zijn. Aan het begin zal het ongetwijfeld onnatuurlijk aanvoelen en misschien zal het gevoel van heimwee je wel iets bekruipen. Echter, als je er eenmaal bent en helemaal alleen stage loopt, krijg je een heel echt gevoel van onafhankelijkheid en empowerment!

7 Proefloop een carrièrepad! 

Het is moeilijk te zeggen of je echt van je gekozen carrièreveld houdt totdat je ervaart hoe het is om er dagelijks in te werken. Een stage stelt je in staat om een ​​‘testrun’ te doen terwijl je ervaring opdoet om een ​​idee te krijgen wat je wel en niet leuk vindt aan je branche. Als het uiteindelijk blijkt dat je na je afstuderen opnieuw moet evalueren waar je je op wilt concentreren, is dat oké! Je hebt nog steeds een geweldige  vaardigheid opgedaan en een prachtige reis gemaakt.

8 Verbeter de taalvaardigheid

Jezelf onderdompelen in een land dat een andere taal spreekt, is de snelste en beste manier om je taalvaardigheid te verbeteren. Als je besluit om stage te lopen in het buitenland op een niet-Nederlandstalige bestemming, zal je zeker te maken krijgen met een taalbarrière, maar je zult je spreekvaardigheid in die taal drastisch vergroten.

9 Creëer een internationaal netwerk

Je kunt nooit teveel mensen in je netwerk hebben. Tijdens je stage in het buitenland leg je contacten met je gastwerkgever, andere stagiaires en andere leiders binnen je branche in het buitenland. Dit globaal verdeelde netwerk zal je in de toekomst zeker helpen. Met name als je ooit ook besluit in het buitenland aan het werk te gaan.

10 Plezier

Een stage in het buitenland kan worden omschreven als een heleboel dingen, zoals: veeleisend, levens veranderend, spannend, zenuwslopend, maar het zal ook altijd leuk zijn. Een stage in het buitenland is een geweldig avontuur vol nieuwe ervaringen, adembenemende uitzichten, blijvende vriendschappen en tonnen herinneringen.

Enthousiast geworden? Bekijk de openstaande vacatures op onze website.

Op zoek naar een stage in het buitenland?

Interns-Abroad biedt een groot aantal stages in verschillende bestemmingen in Azië en Europa.