Stage Thailand.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over je stage in Thailand.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Thailand

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage Thailand

Stage in Thailand

Thailand, het land dat voor de meeste backpackers het startpunt is voor hun reis door zuidoost Azië en dat is volkomen terecht. Vaak aangeduid als het ‘’land van de glimlach’’, is er zoveel te bieden in dit prachtige en bruisende land. Een stage in Thailand laat je direct in contact komen met de lokale bevolking en hun geweldige cultuur. De majestueuze tempels van Thailand trekken je naar binnen en je kunt niet anders dan aangetrokken worden door de geschiedenis van dit alles. Thailand is een land van uitersten, van de ongerepte jungles in het binnenland tot de magische turquoise wateren met hun parelwitte stranden. Houd je van Thais eten? Dan kun je een typische Thaise kookcursus niet overslaan! Wil jij graag stage lopen en reizen combineren? Dan is Thailand een goede keus. Benieuwd welke stages er zijn in Thailand? Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Thailand.

Stage Thailand: Bedrijfscultuur

Van beginselen van de Thaise taal als ‘’Sa-Wa-Dee-Ka’’ (wat goeiemiddag betekent) tot het dagelijks leven in een boeddhistische tempel en hoe tegenover de koning wordt gekeken. In Thailand draait alles om respect tegenover anderen. Dit is een gewoonte die volgens mij vooral te danken is aan de strenge leefregels van het boeddhisme. Door een goed leven te leiden, maak je meer kans om bij ‘Nirvana’ te komen, zoals zij dat noemen. Je kunt het vergelijken met ”karma”. Dus wie goed doet voor de ander, krijgt dit nu of in en volgend leven terug. Vandaar dat de Thaise bevolking ook wel de ”land of smiles” wordt genoemd, omdat de bevolking altijd glimlacht. Ongeveer 95% van Thailand is boeddhistisch en veel levens worden door dit geloof beïnvloed. Zo zijn de 5 leefregels van een boeddhist: niet stelen, niet vreemd gaan, niet doden, geen bedwelmende middelen gebruiken (alcohol en drugs) en niet liegen. Je kunt je dus wel voorstellen dat als bijna de hele bevolking volgens deze leefregels leeft, het land een ontzettend veilig land is. Uiteraard zijn er zoals in elk land uitzonderingen.

Stage Thailand: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je stage in Thailand kan starten. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

Het wonen in Azië is een stuk goedkoper als wonen in Nederland. Per maand betaal je tussen de €300 en €500. Voor dit geld heb je een appartement in een appartementencomplex met luxe faciliteiten zoals een fitness, zwembad en sauna. We raden studenten aan om pas een contract te ondertekenen als je er bent, zodat je de woonruimte zelf kunt beoordelen en of die voldoet aan je eisen.

Schrijf je nu in!
stage in bangkok

Extra informatie

Visum Hulp
Om stage in Thailand te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Je kunt er vanuit gaan dat je tijdens je stage in Thailand maandelijks ongeveer €650 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Bangkok.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!