Stage Spanje.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om stage in het buitenland te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in Spanje.

Naast wat algemene informatie over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Spanje

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage in Spanje

Stage in Spanje

Spanje is een goede keuze voor een buitenlandse stage! Spanje is namelijk één van de belangrijke handelspartner van Nederland, gedijt in de toerismesector én biedt jou de mogelijkheid de 2e grootste wereldtaal ter wereld te leren: Spaans! Daarnaast is het klimaat er vrijwel altijd aangenaam, met name in het tropische zuiden! Je kunt je stage bijvoorbeeld doen in de hoofdstad Madrid of in kustplaatsen Barcelona en Valencia. Alle drie de steden zijn ontzettend populair onder internationale studenten. Stage lopen in Spanje is dus een garantie voor een onvergetelijke en leerzame tijd! Ben je enthousiast geworden? Bekijk hier het vacatureoverzicht voor stages in Spanje.

Stage Spanje: Bedrijfscultuur

Al verschilt het natuurlijk in welke sector je terecht komt, kan de Spaanse bedrijfscultuur een beetje vreemd aanvoelen. Er heerst in het bedrijfsleven nog wel een duidelijke hiërarchie. Deze zou wel minder aan het worden zijn door de aanstelling van nieuwe, jongere mensen aan de top. In Spanje bestaat het mañana-cultuurtje ook nog, te merken aan te laat startend en te laat eindigende meetings! Ook de beroemde siësta is nog niet helemaal uitgestorven. Verwacht lunchpauzes van een goede twee uur of meer en gedurende die uren met regelmaat een uitstapje naar een nabijgelegen restaurant. Houd er ook rekening mee dat werkdagen dan vaak tot later dan 18.00 uur kunnen duren.

Stage Spanje: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap in in het proces voor je op stage in Spanje gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €500 á €600 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage Spanje

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om tijdelijk in Spanje te wonen en werken. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voordat je stage in Spanje begint. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Je kunt er vanuit gaan dat je tijdens je stage in Spanje maandelijks ongeveer €750 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en andere leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Barcelona en Madrid.

Stages in Spanje

Stage Spanje

Stage Madrid – Sociale media & Marketing assistent

Wil je stage lopen in de hoofdstad van Spanje? Sfeervol Madrid is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Voor een PR bureau zijn wij opzoek...
Stage valencia

Stage Valencia – Recruitment

Wil jij stage lopen in het zonnige Valencia en uitmaken van een jong en internationaal team? Klik dan snel op ‘’Solliciteer direct’’ en we nemen...
stage barcelona content manager

Stage Barcelona – Content Manager

Op zoek naar een uitdagende en lonende ervaring in een mooie en diverse stad? Zo ja, dan is deze stage in Barcelona misschien wel de perfecte...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!