Skip to main content
“Dit was de beste ervaring ooit, ik zal deze tijd nooit vergeten.”

Toen mijn afstudeerbegeleider vertelde dat ik mijn afstudeerstage ook in het buitenland kon lopen, was ik was meteen verkocht. Het laatste jaar van de universiteit is een uitdaging op zich, je moet je scriptie schrijven en je sluit een nogal intense periode van je leven af. Toch wilde ik er nog een uitdaging bij en dacht, laat ik mijn scriptie schrijven terwijl ik in het buitenland ben. Het was moeilijker dan ik dacht dat het zou zijn, maar het was ook een van de meest lonende ervaringen van mijn leven. Niet alleen kreeg ik een ander land en een andere cultuur te zien, maar ik werd ook onafhankelijker en kreeg meer zelfvertrouwen.

”Ik kon niet wachten wat de volgende maanden voor me in petto hadden”
Ik had er altijd al van gedroomd om in het buitenland stage te lopen, dus toen de tijd kwam om naar mogelijkheden te gaan zoeken, was ik doelgericht en vastbesloten om de perfecte pasvorm te vinden. Via via had ik over Malta gehoord en het voelde meteen vertrouwd aan. Met wat hulp vond ik al snel een organisatie die een goede match leek te kunnen zijn. Na een paar gesprekken voelde ik me zeker dat dit de juiste keuze voor me was. Ik was dolblij toen ze me een overeenkomst aanboden, en ik kon niet wachten om mijn avontuur in Malta te beginnen.

De volgende maanden vlogen voorbij terwijl ik me op mijn reis voorbereidde en afscheid nam van familie en vrienden. Toen de dag eindelijk aanbrak, kon ik niet geloven dat mijn droom op het punt stond werkelijkheid te worden. Toen het vliegtuig in Malta landde, kon ik niet anders dan opgewonden zijn over wat de komende maanden voor me in petto hadden.

”Vrienden maken was gemakkelijk, want we zaten allemaal in de zelfde situatie”
Binnen een paar dagen had ik al een paar vrienden gemaakt en we deden veel dingen samen. We gingen naar het strand, verkenden de stad en hadden gewoon een geweldige tijd. Ik leerde ook veel, zowel over mezelf als over het vakgebied waarin ik me wil begeven. Ik begrijp nu wat het is dat ik met mijn leven wil doen, en ik heb de vaardigheden om het waar te maken. Het was echt een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt.

Vrienden maken was gemakkelijk, want we zaten allemaal in dezelfde situatie; we waren allemaal voor het eerst van huis weg en verkenden alles wat deze nieuwe plek te bieden had. We kregen snel een band over onze gedeelde ervaringen en al snel genoeg voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Ook al brachten we maar een korte tijd samen door, die herinneringen zullen me voor altijd bijblijven.

Behalve dat ik geweldige vrienden maakte, leerde ik ook veel terwijl ik hier was. Ik kreeg waardevolle inzichten in het vakgebied waarin ik als loopbaan wil gaan, en ik ontwikkelde de vaardigheden die ik nodig heb om op dat gebied succesvol te zijn. Maar het belangrijkste was dat ik meer over mezelf leerde. Ik realiseerde me waar ik gepassioneerd over ben en wat me gelukkig maakt. Het was echt een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt.

Stagelopen in Malta

Wil je dat wij je helpen bij het vinden van de passende stage? Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag! Wij kunnen je helpen met een stage in Azië / Europa.  Neem contact met ons op en wie weet vinden wij jouw droomstage.  Bekijk onze openstaande stage vacatures op de website!

Op zoek naar een stage in het buitenland?

Interns-Abroad biedt een groot aantal stages in verschillende bestemmingen in Azië en Europa.

Bekijk de bestemmingen