Stage lopen in Noorwegen.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Noorwegen.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Noorwegen

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!

Stage lopen in Noorwegen
Noorwegen staat bekend om haar prachtige Fjorden. Dit zijn gigantische, indrukwekkende inhammen in de bergachtige kust en zijn ontstaan door gletsjerwerking. Daarnaast is het ook één van de landen waar het Noorderlicht te aanschouwen valt. Als je van wintersport houdt (of stage in deze branche wilt lopen) zit je ook erg goed in Noorwegen. Daarnaast huist het land een paar schitterende steden. Om het af te maken spreken de Noren uitstekend Engels. Alle reden om hier je stage te lopen! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Noorwegen.

Bedrijfscultuur
Net als andere Scandinavische landen is Noorwegen qua cultuur vergelijkbaar met Nederland. Er zijn wel een paar belangrijke verschillen. Vooral qua formaliteit zijn de Noren wat makkelijker dan wij. Je collega’s gaan snel over op de ‘Jij’ vorm en kleden zich ook minder formeel. Voor de meeste jonge Nederlanders zal dit makkelijk wennen! Ook de Noren komen liever ietsje te vroeg dan te laat, maar hebben tijdens meetings geen haast. Een paar Noorse zinnen leren wordt hier als een groot pluspunt gezien!

Accommodatie
Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap in het bemiddelingsproces. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om tijdelijk in Noorwegen te wonen of werken. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je maandelijks ongeveer €850 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en kleren. Dit kan iets hoger uitvallen in de duurste steden zoals Cologne, Munich, Hamburg en Frankfurt.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag ...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist. ...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen ...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!