Veel gestelde vragen over stage buitenland

Op stage gaan naar het buitenland kan erg spannend zijn waarbij een hoop vragen ontstaan. Dat is ook niet zo gek aangezien je voor langere tijd in een ander land gaat wonen. We hebben alvast zoveel mogelijk vragen over stage lopen in het buitenland voor je beantwoord! 

Zijn je vragen nog niet beantwoord? Of begrijp je iets niet? blijf niet met je vraag zitten en stuur ons gericht een bericht via de contactpagina.

 • Waarom een stage in het buitenland?

  Ben jij nieuwsgierig , avontuurlijk en benieuwd naar buitenlandse (werk)culturen? Dan zou een buitenlandse stage zomaar hetgeen kunnen zijn dat jij zoekt! Een stage in het buitenland is ontzettend nuttig. Door helemaal alleen in een ander land te werken ontwikkel je jezelf extreem snel op persoonlijk én professioneel vlak. Je zult merken dat je er zelfstandiger en zelfverzekerder uitkomt. Daarnaast verbreedt je je perspectief en je kijk op de wereld. Ook kan het je taalkennis een enorme boost geven, mocht je de lokale taal willen leren! Bovendien maak je jezelf erg aantrekkelijk voor toekomstige werkgevers. Tenslotte is het simpelweg ook gewoon hartstikke leuk!

 • Waarom zou ik een stagebemiddelingsbureau inschakelen?

  Een goede buitenlandse stage vinden is niet altijd even makkelijk. Niet alle bedrijven in het buitenland zijn bekend met stages en kunnen daarom niet altijd een goede stageplek bieden. Bureaus die hier ervaring in hebben kunnen dit beter afstemmen met het bedrijf. Daarnaast helpt een stagebemiddelingsbureau bij alle al het andere wat  bij een tijdelijke emigratie komt kijken! Denk hierbij aan huisvesting, vliegtickets, visa, en meer.

 • Waarom Interns-Abroad als mijn stagebemiddelaar?

  Interns-Abroad heeft een breed aanbod aan stages in veel verschillende stagelanden. Door onze reis ervaringen in verschillende landen in Azië en Europa weten we goed welke delen, in welke steden geschikt zijn voor een jonge student. Daarnaast maken wij strikte afspraken met stagebedrijven om de kwaliteit van de stages te waarborgen. Wij stellen de veiligheid van de student, de kwaliteit van de stage, en het plezier dat de student tijdens de stageperiode beleefd als onze belangrijkste doelen.

 • Hoelang duurt het regelen van een stage?

  Het vinden van een stage kost ongeveer 4 tot 6 weken. Het is echter raadzaam om een halfjaar voor de startdatum van je stageperiode te beginnen met de oriëntatie, alsmede je aan te melden. Er komt namelijk nog meer bij een tijdelijke emigratie kijken! Zo kan het bijvoorbeeld even duren voordat je visumaanvraag goedgekeurd wordt. Ook zijn vliegtickets stukken goedkoper als je ze van te voren boekt, en die boek je natuurlijk pas al de stageovereenkomst al rond is.

 • Er staat geen passende stage in het aanbod! Kunnen jullie ook stages op maat vinden?

  Zeker! We kunnen heel gericht voor je op zoek naar een stage die bij jou past én voldoet aan de eisen vanuit je opleiding. Het aanbod is dus niet beperkt tot wat er op onze website en/of socials staat! Je kunt je op ieder moment vrijblijvend inschrijven en wij nemen contact met je op. Vervolgens luisteren we goed naar wat jij zoekt in een stage en kijken we in ons bestaande aanbod of er wat op aansluit. Zo niet, dan ontvang je binnen een paar weken een aanbod op maat!

 • Heeft het coronavirus invloed op mijn stage?

  Als de pandemie ergens een extreme invloed op heeft gehad, is het wel de reisbranche. Corona kan dus wel invloed hebben op jouw stage. Echter, in veel landen worden voor studenten of arbeidsmigranten uitzonderingen gemaakt. Hier kun jij dus van profiteren. Binnen Europa is dit sowieso makkelijk te realiseren, maar de toeristische landen in Azië zoals Thailand of Indonesië laten langzamerhand ook weer reizigers het land is.

 • Hoe gaan jullie te werk?

  Zodra jij je hebt ingeschreven nemen we binnen 24 uur via mail of telefoon contact met je op. We plannen een intake om jou beter te leren kennen en je opdracht te bespreken. Als wij alle benodigde informatie hebben gaan we voor je op zoek naar je droomstage. Krijgen we akkoord van jou en eventueel van je schoolinstelling? Dan brengen we je in contact met het potentiële stagebedrijf. Geen match? Dan gaan wij weer zoeken! Wel een match? Dan is het tijd voor alle randzaken zoals visum, accommodatie, vliegticket, verzekeringen enzovoort. Ook tijdens de stage blijven we altijd voor je bereikbaar.

 • Bemiddelen jullie ook afstudeerstages?

  Uiteraard kun je bij ons ook terecht als je een stage zoekt voor tijdens je afstudeerfase. Soms zitten hier strengere eisen aan verbonden. Geef deze vooral aan ons door! Daarmee kunnen wij kritischer zoeken naar geschikte bedrijven en in de onderhandelingen ook aangeven dat de afstudeeropdracht die je bij het stagebedrijf uitvoert van een bepaald niveau moet zijn. Vaak duurt dit proces langer. Dit komt omdat er tussentijds ook nog stagevoorstellen voorgelegd moeten worden aan de  afstudeercommissie/je afstudeerbegeleider. Schrijf je dus op tijd in!

 • Wat zijn de van kosten het bemiddelen van een buitenlandse stage?

  Vooralsnog zijn alle prijzen gelijk en kost de bemiddeling in Europa €499,- en in Azië €549,- totaal. Dit is inclusief BTW. Voor een betaalde stage betaal je iets meer. Dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van de stagevergoeding. Je kunt hier meer over lezen in artikel 7.1 van de algemene voorwaarden.

 • Hoe werkt het no cure no pay principe?

  We houden het graag simpel en willen zo transparant mogelijk zijn. Wij vragen voor de zoektocht begint een aanbetaling van €100,- . Nu kunnen we beginnen met onze zoektocht naar jou droomstage. Kunnen we binnen de termijn van 60 dagen geen passende stage vinden? Dan krijg jij je geld terug. Let op: er wordt wel €35,- administratie kosten ingehouden.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found