Stage Zwitserland.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Zwitserland.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Zwitserland

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Bern Zwitserland

Stage Zwitserland

Zwitserland werd 8 jaar (2013-2020) achter elkaar bekroont als het meest innovatieve land ter wereld. Dit komt door de geweldige universiteiten en grote investeringen in Research & Development. Dit en haar prachtige steden, en schitterende natuur maken Zwitserland een geweldige plek om stage te lopen. Het is het globale center van Finance, Technologie en Innovatie, waardoor het mensen van over de hele wereld trekt. Een stage in Zwitserland geeft je CV geheid een boost en daarnaast zijn veel stages in Zwitserland betaald! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Zwitserland.

Stage Zwitserland: Bedrijfscultuur

De Zwitserse hechten over het algemeen weinig waarde aan hiërarchie en status. Bescheidenheid en stijl worden juist wél erg gewaardeerd. De managers zijn niet erg autoritair en in de meeste gevallen kun je je baas bij de voornaam aanspreken. Al zijn de kledingvoorschriften afhankelijk van de sector waarin je werkt, kun je in Zwitserland prima iets informeels aan, mits het enigszins netjes is. Al met al is het verschil met Nederland dus niet al te groot.

Stage Zwitserland: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap in voor je op stage in Zwitserland gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
stage in zwitserland

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Zwitserland te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Zwitserland maandelijks ongeveer €1050 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Zürich.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!