Stage Portugal.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in Portugal.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Portugal

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage portugal

Stage in Portugal

Door haar prachtige natuur, witte stranden en aangename klimaat is het zeker geen straf om je stage in Portugal te doen. Gelukkig is het niet alleen geschikt als vakantieland, maar ook om je professioneel te ontwikkelen. De schitterende hoofdstad Lissabon is het huis van vele multinationals en ook in de leisure-branche is de keuze ruim! In het bruisende zuiden van Portugal vindt je Porto en Albufeira, misschien nog bekend voor je als jongeren vakantieoord! Hier vind je bijvoorbeeld veel horeca waar jij je als stagiaire kan ontwikkelen. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Portugal.

Stage Portugal: bedrijfscultuur

Tijdens je stage in Portugal zal je merken dat Portugal  iets conservatiever is qua hiërarchie en dresscode vergeleken met Nederland. Waarbij we in de Nederlands bedrijfscultuur vaak op gelijk staan met je baas, is dat in Portugal het tegenovergestelde. De positie en leeftijd van zijn van erg belang, met veel respect voor degenen die er jaren werken of een hogere positie binnen de organisatie bekleden. Mensen nemen over het algemeen niet zelf beslissingen, maar laten dit over aan de manager. Voor de rest zal de cultuurschok tijdens je stage in Portugal niet al te groot zijn. De Portugezen zijn vriendelijk en gastvrij. Ondanks dat de Portugezen het zelf het niet zo nauw nemen met de tijd, is het voor jou als buitenlander beter om gewoon op tijd te komen. En wees dan ook niet beledigd als ze je 20 minuten laten wachten!

Stage Portugal: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Spanje gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €500 á €600 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage in portugal

Extra informatie

Visum hulp 
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Portugal te lopen Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Portugal of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor je stage in Portugal begint. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Portugal maandelijks ongeveer €750 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon etc. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Porto of Lissabon.

Stages in Portugal

stage porto copywriter

Stage Porto – Copywriter Intern

Is werken als een copywriter helemaal jouw ding? Hou je ervan om artikels, post en blogs te schrijven, en wil je dit doen in het zonnige...

Stage Lissabon – B2B Sales & Marketing Intern

Ben jij helemaal fan van Portugal en lijkt het je leuk om stage te lopen in de bruisende stad Lissabon, de romantische stad Porto of het mooie...
Metro in Lissabon

Stage Lissabon – HR

In het zonnige Lissabon zijn we voor een jong innovatief bedrijf op zoek naar een gemotiveerde HR student(e). Het bedrijf is online actief en is...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!