Stage Italië
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage lopen in Italië.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Italië

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage in Italië

Stage in Italië

Italië staat natuurlijk bekend om haar overheerlijke pasta’s, pizza’s en niet te vergeten het Italiaanse schepijs, maar dat is niet het enige! Door haar belangrijke rol in de geschiedenis heeft dit land een enorme invloed op de culturele ontwikkelingen wereldwijd en is het zelf nu nog trendsettend als het gaat om mode. Kies je voor een stage in Italië, dan kies je naast werken ook voor plezier, strand, feest, cultuur en bovendien leer je Italiaans spreken en ben je een fantastische ervaring rijker. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Italië.

Stage Italië: bedrijfscultuur

Bij veel bedrijven in Italië tref je een andere structuur aan dan in Nederland. Het grootste gedeelte van de bedrijven in Italië bestaan uit midden- en kleinbedrijven. Vaak zijn dit bedrijven die zijn voortbestaan vanuit familietraditie waarbij de leiding van vader op zoon gaat. Er is weinig medezeggenschap en de ‘’padrone’’ heeft de leiding in het bedrijf en neemt dan vrijwel altijd de beslissingen. Een belangrijk onderdeel van de cultuur in Italië is eten en drinken. Vaak wordt er dan ook voor het ontbijt buiten de deur gegeten onder een genot van een kopje koffie.

Stage Italië: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Italië gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage Italië

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Italië te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk gaat of stage in Italië gaat lopen: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Italië maandelijks ongeveer €850 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon etc. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Rome of Napels.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!