Stage Frankrijk.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in Frankrijk.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Frankrijk

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
stage Frankrijk

Stage in Frankrijk

Ons meest geliefde vakantieland is niet alleen goed voor vakanties. Ook is het een uitermate geschikt stage-land, met name in de hospitality! De warme kust van Frankrijk heeft veel te bieden voor studenten die zich willen ontwikkelen in de hotel of food business. Als 4e grootste handelspartner van Nederland hoeven studenten in de commercie zich hier ook niet te vervelen. Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Frankrijk

Stage Frankrijk: bedrijfscultuur

In Frankrijk heerst er een duidelijke hiërarchische scheiding tussen werkgever en werknemer. Ook zijn de Fransen wat minder direct dan Nederlanders. Indirectheid wordt beschouwd als beleefd. Daarnaast zijn de Fransen wat minder punctueel als het om “op tijd komen” gaat. Goed nieuws voor jou als je deze karaktereigenschap met de Fransen deelt!

Stage Frankrijk: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Frankrijk gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatiekosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
stage in Frankrijk

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in Frankrijk te lopen heb je geen visum nodig. Je kunt met je paspoort of ID vrij door de EU reizen!

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Frankrijk maandelijks ongeveer €1000 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Parijs.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!