Stage Duitsland.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over stage in Duitsland.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Duitsland

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage Duitsland

Stage in Duitsland

Duitsland is een populair stageland en dat is niet voor niets! Het is de grootste economie van Europa dus werkervaring in Duitsland is, in vele sectoren, extreem waardevol. Daarnaast zijn Duits sprekers erg interessant in de banenmarkt, dus mocht je een talenknobbel hebben, gebruik deze kans! Duitsland heeft natuurlijk prachtige bruisende steden zoals München, Köln of Berlijn, maar minder mensen weten dat Duitsland ook het thuis is van prachtige natuurgebieden, zoals de Bodensee of het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Voor ieder wat wils dus! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Duitsland.

Stage Duitsland: bedrijfscultuur

Duitsland heeft een redelijk formele bedrijfscultuur. Privé en werk is er vaak strikt gescheiden. Verwacht dus dat er van je wordt geacht je collega´s met Sie aan te spreken, en niet met du (jij), zoals je in Nederland waarschijnlijk gewend bent. In sommige bedrijven in Nederland wordt formele bedrijfsetiquette wél erg gewaardeerd dus een stage in Duitsland kan ook fungeren als een goede training om je op dit punt te ontwikkelen!

Stage Duitsland: accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap in het bemiddelingsproces. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €700 per maand. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
Stage in Duitsland

Extra informatie

Visum hulp
Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig om stage in Duitsland te lopen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden het “residents registration” kantoor. Dit geeft je onder andere het recht om een bank account te openen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je tijdens je stage in Duitsland maandelijks ongeveer €1100 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten en telefoon. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Berlin of Hamburg.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!