Stage Japan.
Wat kun je verwachten?

Ben je aan het overwegen om in het buitenland stage te lopen, maar wil je iets meer weten over het stageland? Op deze pagina vind je wat nuttige informatie over een stage in Japan.

Naast wat algemene info over het land krijg je hier ook een impressie over de cultuur en handige weetjes over waar je aan moet denken voordat je klaar bent om te vertrekken! Natuurlijk kun je voor meer informatie altijd contact met ons opnemen!

Stage Japan

  • Geen passende stage? Geld terug!
  • Persoonlijk advies voor en tijdens je stage
Schrijf je nu in!
Stage japan

Stage in Japan

\apan is de wereld aan het veroveren met haar geweldige cultuur en aantrekkelijkheid voor jongeren. Het is een van de veiligste en schoonste landen ter wereld. Je kunt Mount Fuji beklimmen, naar één van de vele tempels gaan, genieten van een van de beste cuisine ter wereld, het Hiroshima Peace Memorial bezoeken en zelfs skiën behoort tot de mogelijkheden; de redenen om Japan te bezoeken zijn bijna eindeloos. Bovendien is Japan de 3e grootste economie ter wereld, dus een zeer geschikte plek om een waardevolle stage te lopen die jou carrièreperspectieven naar een hoger niveau tillen! Bekijk het vacatureoverzicht voor stages in Taiwan.

Stage Japan: Bedrijfscultuur

Bij intercontinentaal stage lopen moet je rekening houden met eventuele cultuurverschillen, en al helemaal bij Japan! Japanners spreken over het algemeen zelden een tweede taal, zoals Engels, al kan dit bij multinationals meevallen. Er heerst een sterke hiërarchie en die dien je te respecteren. Daarnaast wordt het bij begroeting gewaardeerd als je een lichte buiging neemt. Dit geldt overigens ook bij het aannemen van visitekaartjes (wat je met twee handen doet!). Japan is een van de landen waarin het handig je niet alleen in de bedrijfscultuur, maar in de algehele cultuur te verdiepen.

Stage Japan: Accommodatie

Het vinden van je tijdelijke thuis, is de laatste stap voor je op stage in Japan gaat. Als vast staat waar en wanneer je stage gaat lopen, gaan we hier mee aan de slag. Wij assisteren je hierbij door je te adviseren. Wij letten hierbij op prijs, locatie én niet geheel onbelangrijk: dat je terechtkomt op een plek die je leuk vindt, met veel medestudenten/stagiaires.

De accommodatie kosten verschillen natuurlijk per stad en liggen ook aan de gestelde eisen. Al staat Japan wel bekend als één van de duurste Aziatische landen. Het is mogelijk om in een one-bedroom studio te wonen voor zo’n €900 per maand. Je kunt er voor kiezen om op een campus te wonen. Voordeel van dit soort accommodatie is dat je vaak in een complex leeft met andere studenten.

Schrijf je nu in!
stage in japan

Extra informatie

Visum hulp
Om stage in Japan te lopen heb je een visum nodig. Als jij je hebt ingeschreven en we hebben een stage voor je gevonden, is het tijd om hier mee aan de slag te gaan. Uiteraard assisteren wij je hiermee zodat jij zorgeloos aan je stage-avontuur kan beginnen.

Verzekeringen
Of je nou naar Frankrijk of Australië gaat: je blijft altijd in Nederland verzekerd als je minder dan acht maanden weg bent in één jaar. Daarnaast moet je ook nog een (reis)verzekering afsluiten voor het land waar je stage gaat lopen. Hier kun jij bijvoorbeeld kijken naar een Globetrotter verzekering van Allianz.

Cost of living
Ga er vanuit dat je maandelijks tijdens je stage in Japan ongeveer €950 kwijt bent aan vaste kosten zoals huur, eten, telefoon en leuke activiteiten. Dit kan iets hoger uitvallen in de grotere steden zoals Tokyo.

Uitgelichte stages

Stage Dubai

Stage Dubai – Online Marketeer

Voor een bedrijf in Dubai zijn we een opzoek naar een online marketing stagiair. Een marketingstage in Dubai is de perfecte manier om aan de slag...
Stage Koh Phangan

Stage Koh Phangan- Media Creator

Stage lopen op het tropische eiland Koh Phangan in Thailand? Voor een online magazine zijn wij op zoek naar een social media specialist...
stage lopen thailand

Stage Thailand – Pedagogiek

Voor een internationale school in Thailand zijn we opzoek naar een docent of pedagogisch medewerker in opleiding. Je gaat les geven aan kinderen...

No post found

Staat jouw ideale buitenlandstage er niet tussen?

Staat het land of de stad voor jouw droomstage er niet tussen? Geen probleem! Laat ons weten waar in Azië of Europa jij graag stage wilt lopen, dan gaan wij voor jou aan de slag en op zoek naar de perfecte match.

Neem contact met ons op!