Skip to main content
“Ik kan iedereen een stage abroad aanbevelen! Dit is een tijd om nooit te vergeten.”

Toen ik hoorde dat ik stage moest gaan lopen wist ik het direct, ik ga naar het buitenland. Ik studeer commerciële economie en in mijn derde jaar had ik de optie om stage te lopen in het buitenland. Wel wat spannend allemaal zo met corona of het doorging, maar uiterlijk toch goed gekomen.

”Spaans is een prachtige taal”
Mijn keuze voor Spanje was vrij snel gemaakt. Ik houd ontzettend van de zon en toevallig was ik al eens in Valencia geweest en dat was toen erg leuk. Het is er bijna altijd lekker weer, je kunt er goed shoppen, Spaans is een prachtige taal, de stranden zijn super mooi, en het uitgaansleven is top! Daarnaast ben je binnen 3 uur in Nederland en die overweging telde eigenlijk ook wel mee omdat dat toch wel handig is gezien de alle onzekerheid omtrent het corona virus.

Ik vond het vinden van een stage lastig en een saai proces vandaar dat ik hulp had ingeschakeld van Interns-Abroad. Nadat ik contact had gehad kreeg ik ook al super snel leuke stages aangeboden. Toen mijn stage rond was, hebben ze mij ook geholpen met een vinden van huisvesting. Ik ging samen met een klasgenootje en we kwamen terecht in appartement boven het leukste koffiehuisje van Valencia. Dit was redelijk centraal in de stad wat ideaal was.

”Wij mij het meest bij is gebleven is het relaxte leven”
Het stagebedrijf was ongeveer op een kwartiertje lopen van waar ik woonde. Bij aankomst waren de mensen direct erg vriendelijk en sociaal en voelde ik me meteen thuis. Er waren ook andere internationale studenten waar ik vaak buiten stage mee om ging. Tijdens mijn stage had ik ook gewoon nog contact met mijn stageconsultant wat ik wel fijn vond.

Wij mij het meest bij is gebleven is het relaxte leven. In Nederland is iedereen altijd gehaast en gestrest en alles moet snel. In Spanje is het net een stapje terug. Na het werk gingen we vaak nog drankjes doen of lekker naar het strand. Daarnaast voordat ik naar Spanje vertrok sprak ik heel basis Spaans en dat heeft de ervaring ook gewoon veel leuker gemaakt. Hierdoor kon ik communiceren met de lokale bevolking, taxichauffeurs of gewoon zelf drankjes bestelling aan de bar.

Ik heb écht een super tijd gehad en kan iedereen aanraden om een buitenlandse stage te doen. Je stapt uit je comfort zone, komt in een compleet andere omgeving, leert andere mensen en culturen kennen en het je verreikt je gewoon zo erg op verschillende vlakken. Het liefst was ik nog langer gebleven en ik weet zeker dat ik ooit nog terug ga!

Stagelopen in Valencia

Lijkt het jou leuk om stage te lopen in Valencia of ergens anders in Europa / Azië? Neem contact met ons op en wie weet vinden wij jouw droomstage.  Bekijk onze openstaande stage vacatures op de website!

Op zoek naar een stage in het buitenland?

Interns-Abroad biedt een groot aantal stages in verschillende bestemmingen in Azië en Europa.

Bekijk de bestemmingen